HLR-bortom algoritmerna

På tisdag förmiddag kommer vi diskutera cirkulatoriska problem. Dessa kan ju som bekant vara av både en mängd olika karaktär men också orsakat av en mängd olika faktorer. Ett av de ämnen som förstås ingår är hur vi hanterar patienter med hjärtstopp. Mycket fokus i hanteringen av hjärtstopp handlar om att följa de senast publicerade riktlinjerna. Detta är förstås viktigt och vi är övertygade om att ni kan dessa (Det går ju numera nästan att läsa också gratis varianterna på HLR rådets hemsida:). Eller också laddar man ned de europeiska riktlinjerna (som ju ändå de svenska bygger på ) och som alltid varit gratis.
Under cirkulationsföreläsningarna skall bland annat diskutera vilka möjligheter det finns att förbättra hjärtlungräddningen både inom rådande riktlinjer men också genom att sträcka sig lite bortom den vanliga hanteringen.
Två bra PODcasts att lyssna på inför Fredrisk föreläsning är den här och också den här som diskuterar adrenalin. Dessutom finns den här kända EM Crit Podcasten (som också länkar till en äldre riktigt bra av Scott Weingart.
Mycket nöje och välkomna till föreläsningarna!