Femursträck pro/con

I VGR/HEMS använder vi ju en Femursträck som heter Slishman traction splint, STS, som är effektiv och lättanvänd.. Aktuell artikel och kommentarer diskuterar dock pro/con avseende att överhuvudtaget använda Femursträck. Det finns en del biverkningar/komplikationer med bland annat nervkompression.
I vårt fall påverkas ju beslutet att använda sträck också av det faktum att en del akutmotagningar inte har motsvarande utrustning och därför tar bort sträcket på akutrummet. Detta är fö en iransk liten randomiserad studie som tittade på smärtintensitet vid femurfraktuere som behandlades med och med och utan sträck.Mindre smärta med sträck, föga förvånande
Glöm inte att regelbundet ta fram och prova vår Slishman, det är inte ofta vi använder den skarpt och i mörker/tidspres är det fullt möjligt att krångla till det för sig.. 
Ett bra Youtubeklipp för er som inte har möjlighet att plocka fram och prova själva just nu :)

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter