Pre-hospital and in-hospital thoracostomy:
indications and complications

Några år gammal artikel (du hittar den i länklistan till höger) som ändå behandlar ett för oss viktigt omåde: de thoracostomier vi ibland anlägger. Artikeln visar på en ganska hög andel komplikationer och att proceduren potentiellt använts på fel indikationer.. Även om vi har London HEMS som en förebild tycker jag att den här artikeln är en bra påminnelse om att stora delar av deras läkarbemanning består av relativt oerfarna akutläkare. Läs själva, skall vi ta med oss ngt för vår situation så är det kanske att vi alla behärskar UL och "Seashore" sign eller motsvarande för att slippa ifrån många av de relativa indikationerna?
Se gärna också inlägget på Resus.me om thoracostomier med en omfattande referenslista

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter