TBI/RSI, 17 min scenetime, UL/artärnål inflight

Klas och Olof
Först och främst är ett gott samarbete med ambulanspersonal på plats mycket tidssparande. I detta fall kom vi  till ett ”dukat bord” där nålar, fixation, O2, sugmöjligheter var etablerat på kort tid. Kan ha underlättats av att patienten var delvis kooparabel fram till generell kramp samt tillgänglig då han låg i nära anslutning till vägbanan. Klas tydlighet om våra intensioner före start tycker jag ger en bra samarbetskänsla, alla drar åt samma håll.
Vi tror på intubationsset där allt för en ”normal” intubation finns på plats, även EMMA, inte för mycket prylar så att det blir stökigt. Vi får arbeta fram detta tillsammans. Har ju beställt 2 väskor för utprovning. Kommer sannolikt i slutet av månaden.
Vi tycker fördragna sprutor typ Värmland verkar intressant. Skall kontrollera vårat Apoteks möjlighet till detta efter semestern. Jag gör vanligtvis ett tomt sprut-set med märkta sprutor med lock. Detta sparar lite tid och bringar ganska bra ordning.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln